Tagtik

Prachtige Griekse villa blijkt schuilplaats voor moordcommando van Poetin

Een prachtig landhuis annex hotel in het paradijselijke Noord-Griekse kustplaatsje Frama doet eenieder wegdromen van zorgeloze vakanties in zomerse temperaturen. Maar niets is minder waar.

De villa wordt te huur aangeboden op boekingwebsites. Maar een kamer boeken in dit hotel is in werkelijkheid niet mogelijk. In werkelijkheid is deze 'Villa Elena' immers een schuilplaats van Eenheid 29155, een berucht moordcommando van Poetin. Dat blijkt uit onderzoek van de regimekritische Russische nieuwssite ‘The Insider’.

De uitbaters van Vila Elena in Griekenland zouden spionnen zijn die werken voor Eenheid 29155 van de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Die eenheid is een berucht moord- en sabotagecommando van president Vladimir Poetin.

Elena en Nikolai Saposnikov stellen hun landhuis al vijftien jaar ter beschikking als safehouse voor leden van Eenheid 29155. Deze Russen lieten zich lang geleden op illegale wijze naturaliseren tot Tsjechen en verhuisden vervolgens naar Griekenland. Ze blijken daarnaast actief als spionnen en wapenhandelaars voor het Kremlin. In februari stierf Nikolai op 62-jarige leeftijd aan een hartaanval.

(SR for Tagtik/Source: Reuters - The Insider/Illustration picture: Photo by  Karol Chomka via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren