Tagtik

Premier De Croo: "Druggebruik kan onschuldig lijken, maar er hangt bloed aan"

Maandagavond omstreeks 18.30 uur hebben onbekenden met een vuurwapen meerdere kogels afgevuurd op een woning in het Antwerpse district Merksem. De daders hadden het op een garagepoort gemunt. Daarbij kwam een meisje van 11 om het leven. Twee andere familieleden raakten lichtgewond. Premier Alexander De Croo reageert met afschuw.

De feiten zouden kaderen binnen het drugsmilieu. Het parket vordert een onderzoeksrechter voor moord. De geviseerde familie is bekend bij de politie. De oom van het kind zou een naar Dubai uitgeweken Antwerpenaar zijn die een van de grootste spelers is in de internationale cocaïnesmokkel, meldt Het Nieuwsblad.

"Je hart breekt als je zoiets ziet", reageerde de Belgische premier tijdens een werkbezoek aan TEJO in Gent. "Het gebruik van drugs leidt tot een enorme kost voor onze maatschappij die we niet kunnen aanvaarden." De premier hoopt dat de vraag naar drugs afneemt. "Ik denk dat iedereen moet beseffen dat aan druggebruik bloed hangt, ook al kan het in de ogen van sommigen onschuldig lijken."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren