Tagtik

Rugzakken van vermiste Britse journalist en mensenrechtenactivist in Amazone teruggevonden

Speurders van de Braziliaanse politie hebben zondag in het Braziliaanse Amazonewoud de rugzakken teruggevonden van de Britse journalist Dom Phillips (57) en de Braziliaanse mensenrechtenactivist Bruno Araujo Pereira (41) die sinds een week spoorloos zijn.

De rugzakken werden gevonden in het gebied waar de mannen op zondag 6 juni voor het laatst gezien werden. Eén van de rugzakken met kledij, laptop en andere persoonlijke bezittingen was vastgebonden aan een half gezonken boomstam. Daarnaast troffen duikers ook een rugzak aan met boeken, een laptop en kledij. Het gaat wel degelijk om de spullen van het verdwenen duo aangezien de twee rugzakken kledij van Phillips en Pereira, alsook hun laarzen en een identificatiemiddel van Pereira bevatten.

Philips is een freelance journalist die onder andere voor The Guardian en Washington Post schrijft. De Britse journalist Dom Phillips (57) en de Braziliaanse mensenrechtenactivist Bruno Araujo Pereira (41) waren op expeditie in de Javarivallei, een afgelegen junglegebied nabij de grens met Colombia en Peru waar het grootste aantal niet-gecontacteerde inheemse volken ter wereld leeft. In die regio zijn echter ook cocaïnebendes, illegale houthakkers, mijnwerkers en jagers actief. Het is alsnog niet duidelijk wat er met de vermiste mannen is gebeurd. Enkele dagen voor hun verdwijning werden ze reeds met de dood bedreigd door leden van de lokale maffia.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren