Tagtik

Trump zegt dat dochter Ivanka liegt

Oud-president Donald Trump zit in nauwe schoentjes naar aanleiding van de bestorming van het Capitool in de VS. Op het moment van de bestorming was duidelijk dat Joe Biden de winnaar was van de verkiezingen, maar Trump hield vol dat er op grote schaal was gefraudeerd. Een onderzoekscommissie is nu echter genadeloos voor de Republikein en ook diens favoriete dochter Ivanka twijfelt sterk aan de geloofwaardigheid.

Tijdens een speciale hoorzitting over de Capitoolbestorming van 6 januari 2021 in Washington zei Bennie Thompson, de Democratische voorzitter van de commissie die de bestorming onderzoekt, dat toenmalig president Donald Trump de betogers heeft aangemoedigd in hun daden. “Het geweld was geen ongeluk, maar Donald Trumps laatste poging om overeind te blijven”, zei Thompson. De voorzitter van de commissie noemt het duidelijk een 'poging tot staatsgreep' van Trump. Ook de Republikeinse vicevoorzitster van de onderzoekscommissie Liz Cheney is overtuigd van de intenties van Trump. Zij heeft het over een "uitgekiend plan" om de verkiezingsuitslag te veranderen.

Ivanka gelooft onderzoekscommissie
William Barr zei in diezelfde onderzoekscommissie dat Trumps beweringen over massale verkiezingsfraude “volslagen bullshit en gekkemanspraat” waren, en dat hij dat ook tegen zijn baas gezegd heeft. Ook Ivanka, Trumps favoriete dochter, geloofde niet in de big steal. Ze zei in de commissie dat ze Barr geloofde. “Ik heb enorm veel respect voor die man”, verklaarde ze. “Dus ik aanvaardde wat hij zei.”

Trump reageert op beweringen Ivanka
“Ivanka Trump was niet betrokken bij de analyse van de verkiezingsresultaten”, stelt Trump op zijn socialemediaplatform Truth Social. “Ze was allang vertrokken en probeerde - naar mijn mening - enkel respectvol te zijn voor Bill Barr en zijn positie als minister van Justitie (hij was waardeloos!)”

De komende weken zijn er meer hoorzittingen gepland om de onderzoeksresultaten te presenteren. De commissie zou naar verluidt een zevenpuntenplan onthullen waarmee Trump met voorbedachten rade een machtsgreep wilde plegen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren