Tagtik

Dankzij deze gouden tip leef je langer

26 May 2021 09:00 Wie wil dit niet: langer leven! We weten allemaal dat gezonde voeding, voldoende bewegen … van levensbelang zijn voor onze gezondheid. Maar er is nog een belangrijk aspect dat we kunnen toevoegen: doelen stellen! Een gevoel van doelgerichtheid zorgt ervoor dat je jaren kan toevoegen aan je leven, ongeacht wat het doel precies is, zegt het onderzoek.

Ondanks coronacrisis, toch meer starters in horeca

23 May 2021 12:05 In Vlaanderen zijn er in de eerste drie maanden van 2021 maar liefst 861 nieuwe horecabedrijven opgericht. Dat meldt De Zondag. Een opmerkelijk cijfer, want door de coronacrisis zijn de terrasjes pas sinds enkele weken terug open.

Delhaize kampt met lege rekken na logistieke problemen

23 May 2021 11:39 Wie de afgelopen dagen rondliep in een supermarkt van Delhaize had het vast al wel opgemerkt. Vele rekken zijn opvallend leeg. Dat komt door technische incidenten in de logistieke afdeling. "We verontschuldigen ons bij onze klanten voor het ongemak."

De Croo: festivals in tweede helft zomer zijn mogelijk

09 May 2021 11:08 Ook voor de eventsector is er licht aan het einde van de tunnel. Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) moet het mogelijk zijn om enkele grotere festivals te laten doorgaan in de tweede helft van de zomer.  De premier had daarover het voorbije weekend een contact met onder meer de festivalorganisatoren van Tomorrowland.

Terrassen open: maar welk sluitingsuur?

21 April 2021 08:00 Als alles verloopt zoals nu is gepland, mogen de horecazaken op 8 mei hun terrassen opnieuw openen. De vraag is niet alleen of de huidige coronacijfers deze heropening toelaten, maar ook onder welke voorwaarden dit zal kunnen.

Chocolatiers verkochten dubbel zo veel als vorig jaar

05 April 2021 17:00 Ondanks de strenge coronamaatregelen werd er de afgelopen dagen massaal paaseitjes gezocht door de Belgische kinderen. Stiekem snoepten natuurlijk ook heel wat volwassenen mee van de chocolade eieren. Dit jaar verkochten heel wat chocolatiers veel meer chocolade met Pasen dan vorig jaar, blijkt uit een korte rondvraag van TV Oost.