Tagtik

Pimp je confituur

29 July 2021 14:00 Zelf confituur maken is opnieuw helemaal hip! Mensen gaan zelf fruit kweken (aalbessen, frambozen, braambessen …) of halen het seizoensfruit bij de lokale fruitboer.

Eelt verwijderen met natuurlijke middeltjes

29 July 2021 13:00 We wandelen, joggen, stappen … meer het laatste jaar. En hiervoor hebben we goed verzorgde voeten nodig. Te veel eeltvorming kan wel eens een boosdoener zijn. Eelt is gewoonweg een verdikking (maar ook bescherming!) van de opperhuid op plaatsen waar de huid wordt blootgesteld aan druk en/of wrijving. Overmatige eeltvorming kan daarbij ook wel eens zorgen voor ongemak en zelfs pijn.

Zo start je een leven als optimist

29 July 2021 12:00 Sla jij soms ook wel eens het journaal over de laatste tijd? Word jij ook ongelukkig van al het negatieve nieuws in de media? Hunker jij ook naar meer positieve nieuwsberichten? Dan ben je niet alleen! Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat mensen ongelukkig worden van het journaal. Dit komt omdat we steeds de neiging hebben om ons te focussen op wat er slecht gaat. Maar er is goed nieuws: optimisme kan je leren!

Slank … of toch liever sterk?

23 July 2021 14:00 Een sterk en gespierd lichaam, wie wil dit niet? Het schoonheidsideaal van vrouwen om slank te zijn is voorgoed verleden tijd en hebben we al lang losgelaten. Het draait nu al een lange tijd om een fit en gespierd lichaam.