Tagtik

60% van de vrouwen gebruikt minder make-up sinds corona

Dat het vele thuiswerk een invloed heeft op wat we aantrekken, wisten we al. Maar hebben mondmaskers ook een invloed op wat we smeren?

Prof. Dr. Liesbeth Woertman, hoogleraar psychologie, expert lichaamsbeelden in relatie tot (sociale) media en auteur van het boek Psychologie van het uiterlijk: “We hebben een jaar thuiswerken achter de rug. Een jaar waarin we minder bezig waren met ons sociale zelf. Onze prioriteiten veranderden. We dachten dat we allemaal tot in de eeuwigheid prachtig konden blijven. Daar hadden we met fillers en botox ook de middelen voor. En toen kwam ineens een virus dat ons leerde dat andere dingen -zoals een goede gezondheid- belangrijker zijn. Maar boven alles hebben we leren appreciëren wie we zijn zonder opsmuk. Ons opgemaakte gezicht was ook het meest vertrouwd – dat zagen we het vaakst – terwijl we ons gelaat zonder make-up als vreemd ervaarden. De pandemie heeft dat omgedraaid: door massaal te minderen, zijn we net meer in contact gekomen met hoe we er écht uitzien."

Door de pandemie zijn er nog andere trends die zich hebben doorgezet:
-28% tot 40% van de vrouwen ontdekte nieuwe tools en producten tijdens de lockdown, vooral skincaregadgets en natuurlijke producten
-60% gebruikt minder make-up
-40% haalt minder vaak haartools boven
-65% kocht minder kledij; 75% hiervan shopt nog altijd minder
-29% kijkt milder naar zichzelf

En deze laatste is dan toch wel héél positief voor onze mentale gezondheid!

(Skwadra by Tagtik/Source: Goed Gevoel/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren