Tagtik

De Croo: "Nog geen datum voor heropening horeca"

Maandag 18 mei gaat fase 2 van de versoepeling van de lockdownmaatregelen in België in. In de komende weken is nog niet meteen een nieuwe fase gepland: daarvoor is het wachten tot 8 juni.

Na de laatste bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad reageerde de horecasector teleurgesteld omdat er nog geen vooruitzicht was voor die erg getroffen sector. In 'De Ochtend' op Radio 1 wou vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) nog geen kleur bekennen over een eventuele heropening van de horeca op 8 juni.

"Ik ga er geen datum op plakken", aldus De Croo. "Ik denk dat het belangrijker is dat we de methode gebruiken die we eerder gebruikt hebben voor winkels en andere zaken. We moeten kijken op welke manier het kan."

De vicepremier en minister van Financiën beseft de inzet voor een snelle heropening van een sector die volgens Comeos 47 miljoen euro per dag verliest (met een totaalverlies van 4 miljard euro bij een eventuele opening op 8 juni). "We moeten zorgen dat zij opnieuw open kunnen gaan en er moet gekeken worden of er bijkomende maatregelen nodig zijn om de duizenden kleine zaken er weer bovenop te helpen", zo zei De Croo nog.

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1, VRT NWS/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren