Tagtik

Eén op vijf vluchten geannuleerd op Zaventem

De staking bij bagageafhandelaar Aviapartner gaat bij de start van de herfstvakantie gewoon verder. Vandaag worden zelfs 1 op de 5 vluchten geschrapt. Dat meldt de woordvoerder van Brussels Airport. 

Op de eerste dag van de herfstvakantie verwacht de luchthaven ongeveer 70.000 bezoekers. Morgen zullen dat er zelfs 74.000 zijn. Enkele tienduizenden reizigers zullen niet naar hun bestemming kunnen vertrekken. Het sociale conflict zit nog steeds muurvast: sinds donderdagavond staakt bagageafhandelaar Aviapartner. Gesprekken tussen vakbonden en directie haalden vrijdag niets uit. Er wordt verwacht dat de staking zeker nog het hele weekend zal duren. Tot zaterdagochtend wordt al zeker gestaakt.

In totaal zullen er vandaag 110 van de 550 geplande vluchten niet doorgaan. Die beslissing was gisteren al genomen. “Dit gaf de luchtvaartmaatschappijen de kans om hun passagiers tijdig in te lichten, zodat er minder mensen tevergeefs naar Zaventem zouden afzakken”, aldus de woordvoerster van de luchthaven.

De werknemers van Aviapartner klagen over de werkdruk en het tekort aan personeel. Brussels Airport raadt passagiers aan om de website van de luchthaven de lijst te raadplegen van de luchtvaartmaatschappijen die getroffen worden door de stakingsactie. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren