Tagtik

Bosbranden in de buurt van Barcelona lopen uit de hand

Ten westen van Barcelona dreigen de bosbranden die er heersen uit de hand te lopen. Inmiddels hebben de vlammen al 1.100 hectare bos en landbouwgrond vernield. Dat meldt de Catalaanse dienst voor bosbeheer. 

De bosbrandne situeren zich in het noordoosten van Spanje op ongeveer 100 kilometer ten westen van Barcelona. Door de hoge temperaturen van rond de 30 graden en de ernstige droogte kan de brand zich makkelijk verspreiden. De kans bestaat dat de wind die in de regio gewoonlijk rond de middag de kop opsteekt, bovendien het vuur nog zal aanwakkeren. Tot 5.000 hectare natuur wordt direct bedreigd.

Gisterennamiddag brak de bosbrand uit in de gemeente Santa Coloma de Queralt. De oorzaak hiervan is momenteel nog onbeked. Tot nu toe moesten al 80 mensen in de regio hun huizen verlaten. Volgens lokale media gaat het om de grootste natuurbrand van het jaar in het bosrijke Catalonië. As heeft al delen van Barcelona bereikt.

Samen met militairen strijden de lokale brandweer en bosbrandbestrijdingseenheden sinds vanmorgen tegen de hevige bosbrand. Aan landbouwers in de regio wordt gevraagd om hun veld zo snel mogelijk om te ploegen. Dit zou de verspreiding van de bosbrand tegen kunnen gaan. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga)

Ook dit kan u interesseren