Tagtik

Daarom verwelkomen stewardessen jou altijd met de handen achter de rug

Als je ooit in je leven een vliegtuig hebt genomen, is het je misschien al opgevallen dat het cabinepersoneel altijd de armen gekruist achter de rug houdt als ze je aan boord verwelkomen. Dat is niet toevallig.

Dit opvallende ritueel wordt nooit overgeslagen: nadat je in de rij hebt gestaan ​​om toegang te krijgen tot je vlucht, begint een stewardess met het controleren van je ticket (en een identiteitsbewijs) zodra de boarding gate van je vlucht geopend is.

Dan, eenmaal in de cabine, heet de bemanning je welkom en begroeten ze je met de armen gekruist achter de rug. Een beleefdheidsregel? Een teken van respect? Niets daarvan! Het cabinepersoneel probeert gewoon uw aandacht niet te trekken bij het tellen van de passagiers. Achter hun rug houden hostesses en stewards immers een kleine handmatige balie in hun handen.

Passagierstelling is een veiligheidsmaatregel opgelegd door de internationale luchtvaartregelgeving die bepaalt dat luchtvaartmaatschappijen moeten garanderen dat een passagier die zijn instapkaart heeft getoond bij de instapcontrole, het circuit niet kan verlaten tijdens de weg naar het vliegtuig.
De meest effectieve methode die tot nu toe is gevonden om aan deze verplichting te voldoen, is het tellen van de passagiers aan boord van het vliegtuig voor het opstijgen. Als deze telling een afwijking aan het licht brengt, wordt het opstijgen uitgesteld totdat alle noodzakelijke controles zijn uitgevoerd.

(FL and Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren