Tagtik

Donderdag meer dan 20 graden

Dinsdag is er eerst veel bewolking met kans op wat lichte neerslag, vooral in de Ardennen. In de loop van de dag ontwikkelen er zich opklaringen vanaf het westen. Het wordt frisser dan de voorbije dagen met maxima rond 9 of 10 graden in de Hoge Venen, rond 11 graden aan zee en tussen 13 en 15 graden in de centrale regio's. De wind waait zwak tot meestal matig uit het noorden. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht wordt het licht bewolkt tot helder, met een zwakke wind die ruimt van noord naar noordoost tot oost. Het kan flink afkoelen, met minima rond het vriespunt in Hoog-België en 4 à 5 graden in de de grotere agglomeraties.

Woensdag blijft het droog en wordt het overwegend zonnig met soms wat hoge wolkensluiers en in de loop van de dag ook wat stapelwolken. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 16 à 17 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige oostenwind.

Donderdag blijft het tot de avond droog met regelmatig zon maar wel meer en meer hoge en middelhoge wolken vanaf het zuiden. Het wordt tijdelijk warmer met maxima van 18 tot 22 graden. 's Avonds trekt een storing door het land vanaf het zuidwesten met enkele buien.

Vrijdag wordt het wisselvallig met in de loop van de dag buien en tussendoor opklaringen. In de namiddag kunnen de buien in het binnenland gepaard gaan met onweer. We halen maxima van 14 tot 18 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren