Tagtik

E-sigaret aan stevige opmars bezig bij jongeren

19 procent van de jongeren tussen twaalf en achttien jaar gebruikte het voorgaande jaar e-sigaretten in België. Het aandeel regelmatige gebruikers is dan ook gestegen tot 5 procent. Dat blijkt woensdag uit een nieuw rapport van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs. 

Vooral binnen de leeftijdsgroep van 17- en 18-jarigen en bij leerlingen uit het TSO en BSO is regelmatig gebruik populair. Het is ook opvallend dat de kloof tussen jongens en meisjes heel wat kleiner is dan bij de klassieke rookmiddelen. Daarnaast grijpen wel steeds minder jongeren tussen twaalf en achttien jaar naar alcohol, sigaretten en cannabis. 

“Uit de bevraging blijkt dat gamen en cannabisgebruik bij jongeren dalen. Maar we zijn ook niet blind voor de minder goede zaken, zoals de toename van gebruik van e-sigaretten bij jongeren”, reageert Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits. “Het belang van preventie is groot en we weten dat preventie werkt. VAD en consortium Tabak voeren verder gerichte acties.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren