Tagtik

Geniet vandaag van heerlijk lenteweer, morgen regen!

Donderdag schijnt de zon al zijn er wel wat meer hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag drijven er ook steeds meer middelhoge wolken vanuit Frankrijk ons land binnen waar de zon het steeds moeilijker mee heeft. Tegen de avond kan er in het westen een lokaal buitje vallen. Het wordt warmer met maxima tussen 18 en 21 graden in de Ardennen en 21 tot lokaal 24 graden elders, bij een matige zuidoostenwind. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond is het zwaarbewolkt en kan er hier en daar een bui vallen. 's Nachts komen er vanuit het zuidwesten opnieuw opklaringen. Later op de nacht ontstaat er in het zuiden lage bewolking met mogelijk mist. Het koelt af naar minima tussen 10 en 12 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met in de namiddag enkele buien die lokaal gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 18 of 19 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zaterdag begint overwegend droog met soms nog wat zon. In de loop van de dag komt er meer bewolking en in de loop van de namiddag valt er hier en daar wat regen. 's Avonds en 's nachts vallen er soms intense buien. Het wordt nog zo'n 17 graden in het centrum.

Zondag start met soms intense buien maar in de loop van de dag krijgen we meer opklaringen en worden de buien minder intens en minder in aantal. De maxima halen zo'n 16 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren