Tagtik

Hallucinante wapenvondst bij man die doodgeschoten werd door politie

Woensdagochtend is een man om het leven gekomen tijdens een huiszoeking die kadert in een onderzoek van het federaal parket naar mogelijk rechts-extremisme en illegaal wapenbezit. De huiszoeking vond plaats in de Molenlei, een zijstraat van de Bredabaan in Merksem. In de woning vond het parket een grote hoeveelheid wapens.

“De man werd bij een schietincident geraakt en is helaas overleden”, aldus Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Er vonden daarnaast nog een tiental huiszoekingen plaats. “Er werd verschillende keren over en weer geschoten, waarbij de bewoner, een 36-jarige man, fataal werd geraakt.”

Speciale eenheden van de politie vielen binnen in de woning omstreeks 5.15 uur, waarna een schietpartij ontstond tussen de politie en de bewoner van het pand. De bewoner kwam daarbij om het leven. Er werd nog niet verder gecommuniceerd over het dodelijke schietincident. Het Antwerpse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd, specifiek voor het schietincident. Naast Merksem vonden er woensdagochtend nog huiszoekingen plaats in Antwerpen, Berchem, Deurne, Zandvliet, Kasterlee en Gent. Het zou gaan om mensen die mogelijk een aanslag voorbereidden.

Meer dan 100 wapens, nachtkijkers en munitie gevonden
Het federaal parket meldt dat er in de woning van de 36-jarige V. “meer dan honderd wapens en een hele grote hoeveelheid munitie” werd aangetroffen. “Daarnaast werden er onder meer ook nog tactische vesten en nacht- en warmtekijkers gevonden.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren