Tagtik

Leerlingen als straf in pyama in bijtende vrieskou

Een lerares van een lagere school in het Waals-Brabantse Ramillies zal zich stevig moeten verantwoorden nadat ze een twaalftal leerlingen bij temperaturen van -7 graden celsius als straf in pyama en op pantoffels buiten in de vrieskou heeft gezet.

Het ging om kinderen van het derde en vierde leerjaar die op openluchtklas waren in de buurt van Landenne.  De kinderen zouden maar niet hebben willen zwijgen tijdens het avondeten, waarna de stoppen doorsloegen bij de juf. “Van zodra iemand toch durfde praten, werd een kruisje bijgezet. Het aantal kruisjes kwam overeen met het aantal rondjes dat ze rond het gebouw moesten lopen”, getuigen verontwaardigde ouders bij La Dernière Heure. De gestrafte leerlingen zouden ook geen dessert hebben gekregen en de leerkracht zou zelfs hun dekens hebben willen afnemen. Andere leerkrachten grepen niet in. 

Sommige ouders dienden al een klacht in, andere wachten nog op een officiële reactie van de directie. Er vond reeds een gesprek plaats tussen de directie en de leerkrachten. De ouders eisen dat de leerkracht in kwestie een stap opzij zet. 

(Skwadra by Tagtik/Source: LDH/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren