Tagtik

Mannen met bivakmutsen bestormen kamp van Belgische jeugdbeweging

De leden van een jeugdbeweging die op kamp is in het Antwerpse Lille beleefden de schrik van hun leven toen in de nacht van zaterdag op zondag meerdere mannen in bivakmuts onrust zaaiden op hun kampplaats.

Het bleek echter om een grap te gaan van een jeugdbeweging die wat verderop ook op kamp was. De jongeren in bivakmuts wilden 's nachts de vlag stelen van de andere jeugdbeweging. Dat veroorzaakte echter heel wat paniek bij de leden van de twee jeugdverenigingen. Zij vermoedden dat het om inbrekers ging en alarmeerden meteen de politie.

De politie kwam massaal ter plaatse, maar de situatie werd algauw duidelijk. De politie vraagt de jongeren die op kamp zijn wel om nu toch wat voorzichtiger te zijn. “Jongeren die met hun jeugdbeweging op kamp gaan, moeten zich kunnen uitleven en amuseren”, zegt de woordvoerder van de politie. “Maar zodra er activiteiten worden georganiseerd waarbij er bijvoorbeeld bivakmutsen worden gedragen of (nep)wapens worden gebruikt, vraagt de politie aan de leiding van de jeugdbeweging om dat vooraf toch even te melden aan de politie. Door de politie vooraf op de hoogte te brengen, vermijd je dat onze interventieploegen bij een eventuele noodoproep van gemaskerde of gewapende personen met de grote middelen uitrukken.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren