Tagtik

Politie zoekt mannen die meisjes lastigvallen

Speurders van de politiezone Noorderkempen hebben robotfoto’s verspreid van twee mannen die gezocht worden voor feiten van belaging en (poging tot) aanranding. De twee verdachten zouden de feiten los van elkaar hebben gepleegd.

Op 31 augustus van dit jaar werd kort na middernacht een meisje in de omgeving van de Sint-Katharinakerk op de Vrijheid in Hoogstraten lastiggevallen door een onbekende man. Het slachtoffer wist te ontkomen en kon de speurders nadien een perfecte persoonsbeschrijving bezorgen. Het gaat om een blanke man met een West-Europees voorkomen met een geschatte leeftijd tussen 20 en 30 jaar oud. Hij was ongeveer 1,80 meter groot en normaal van postuur. De man had donkere haren en droeg een bril met een rond montuur.

De tweede man wordt gezocht voor feiten in de omgeving van de ‘s Bosschstraat en het Begijnhof een beetje verderop aan de Vrijheid. Daar werden, kort na elkaar, twee jonge vrouwen lastiggevallen door vermoedelijk dezelfde man. De verdachte zou de vrouwen achtervolgd hebben en probeerde al zeker een van hen tegen de grond te werken. Het was pas toen een getuige de feiten zag gebeuren en de man toeriep, dat die het op een lopen zette.

De slachtoffers én de getuigen konden de politie opnieuw een goede beschrijving geven van de verdachte. Hier gaat het om een blanke man van Oost-Europese origine. Hij sprak gebrekkig Engels en is rond de 30 jaar oud. De man heeft een normaal postuur, smal aangezicht en kort donker haar. Hij had een zeer onverzorgd gebit.

In beide zaken zijn alle tips welkom via het nummer 3/340 88 00, of via het mailadres Pz.Noorderkempen.jeugdgezin@police.belgium.eu.

(Skwadra by Tagtik/Source and picture: Politiezone Noorderkempen)

Ook dit kan u interesseren