Tagtik

Prins Laurent 'zeer boos' om naamsverandering

Prins Laurent, prinses Astrid en andere leden van de koninklijke familie hebben sinds kort een andere naam: ze heten niet meer 'van België', maar 'van Saksen-Coburg'.

De naamswijziging is een gevolg van een koninklijk besluit uit 2015: nu kan er geen verwarring meer bestaan tussen hun familienaam en hun aanspreektitel. Zo heette prins Laurent 'Laurent van België', maar had hij ook de titel 'prins van België'. Die titel behoudt hij, maar zijn naam is nu 'Laurent van Saksen-Coburg'.

Prins Laurent is echter niet zo blij met de verandering van zijn familienaam: "Claire, onze kinderen en ikzelf heten voortaan 'van Saksen-Coburg'. En daar ben ik zeer boos om, want wij heten 'von Saksen-Coburg' en niet 'van'", aldus de prins in Het Nieuwsblad.

Professor Werner-Édouard de Saeger van Nattenhaesdonck van de Hogeschool PXL geeft echter een verklaring: de andere leden van de koninklijke familie hernemen het oude Duitse von Sachsen-Coburg, maar omdat Laurent in het Vlaamse Tervuren woont, moet hij de Nederlandse vertaling 'van Saksen-Coburg' aannemen.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren