Tagtik

Stelende commissaris tot vorige week nog lesgever op politieschool

Een politiecommissaris van de wegpolitie van Wetteren zou een jaar geleden aan de haal zijn gegaan met 30.000 euro aan boetegelden, bestemd voor het Vlaamse Gewest. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend, maar moet nog heel wat onderzoeksdaden verrichten. De commissaris zou nog steeds niet geschorst zijn en werkt momenteel op een andere dienst van de politie.

De man zou 20.000 tot 30.000 euro in eigen zak hebben gestoken. Het ging om gelden die contant geïnd werden van vrachtwagenchauffeurs die betrapt waren met een overladen vrachtwagen. Op die nieuwe dienst waar hij nu werkt, staat hij nog steeds in voor het innen van boetegelden van overladen vrachtwagens.

Inmiddels op non-actief gezet
Daarnaast was de man nog tot vorige week aan de slag als lesgever op een West-Vlaamse politieschool. Omdat er een gerechtelijk onderzoek loopt, kon de politieschool nog geen stappen ondernemen, schrijft Het Nieuwsblad. De politie kon hem niet preventief schorsen. Van zodra het nieuws bekend raakte, werd hij wel op non-actief gezet.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren