Tagtik

Temperatuur stijgt naar 22 graden

Woensdag wordt een mooie zonnige dag met enkele hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 12 graden op de Ardense Hoogten en 16 à 17 graden in het centrum van het land. De wind waait overwegend matig uit oostnoordoost. Aan zee krimpt de wind in de namiddag naar noordoost en neemt dan wat toe. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht blijft het veelal licht bewolkt met regelmatig hoge wolkenvelden. Het koelt af tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 à 8 graden in de grote steden bij een overwegend matige oostenwind.

Donderdag start zonnig met wat hoge bewolking. In de loop van de dag neemt de hoge en middelhoge bewolking toe vanaf het zuiden en op het einde van de middag kan er een plaatselijke bui vallen in de regio's nabij de Franse grens. Tijdens de avond en de nacht naar vrijdag trekt een storing door het land met overal kans op enkele buien. Het wordt tijdelijk warmer met maxima tussen 18 en 21 graden in de Ardennen en 21 tot 23 graden elders, bij een matige zuiden- tot zuidoostenwind.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met opbollende stapelwolken die uitgroeien tot buien en die in de namiddag kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden aan zee en in de Hoge Venen en tot 17 of 18 graden in het centrum. De wind waait matig uit het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren