Tagtik

Tinder-verkrachter uit Deurne kent zijn straf

“Zijn gedrag getuigt van een doorgedreven perversiteit”, stelt de rechtbank bij het uitspreken van de straf voor de 27-jarige Xenon S. uit Deurne.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Tinder-afperser veroordeeld tot 5 jaar celstraf en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Het openbaar minister vervolgde Xenon S. ook voor aanranding en verkrachting, ook wanneer de penetratie “op afstand” gebeurde. Bij één slachtoffer gaat het om een fysieke verkrachting. 

De Belgische twintiger benaderde tientallen vrouwen via datingapps als Tinder, troggelde naaktbeelden af, bedreigde de vrouwen, perste hen af en dwong een aantal van zijn slachtoffers tot seks. Hij deed zich op Tinder voor als Jonas, een jonge, rijke en succesvolle vastgoedondernemer die beweerde op zoek te zijn naar een geschikte levenspartner. Hij won het vertrouwen van zijn slachtoffers, waarna hij compleet over de schreef ging. De dader pleegde de feiten terwijl hij in behandeling was voor gelijkaardige feiten die hij eerder had gepleegd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren