Tagtik

Twee keer zoveel coronapatiënten in ziekenhuis dan een maand geleden

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt met corona, is in een maand tijd bijna verdubbeld in België. Het ging van 813 naar 1526 ziekenhuisopnames. Dat is een stijging van maar liefst 88 procent.

Viroloog Steven Van Gucht geeft duiding bij deze nieuwe forse stijging. “Er circuleert meer virus. Het aantal besmettingen met corona stijgt omdat we meer contacten hebben. Er is wel een kleine nuance bij het aantal ziekenhuisopnames. Sommigen van de 1.526 die nu in het ziekenhuis liggen, zijn voor een andere aandoening opgenomen en blijken in het ziekenhuis plots positief te testen op corona. Dat is wel een kleine minderheid van die 1.526. We tellen die mensen er wel bij omdat ziekenhuizen voor alle coronapatiënten een aparte ruimte moeten voorzien om ze te behandelen”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Die snelle stijging van het aantal mensen in het ziekenhuis, zet zich voorlopig wel nog niet door op de diensten intensieve zorg in de Belgische ziekenhuizen. Een maand geleden lagen er 66 patiënten op intensieve zorgen. Dat aantal is gestegen naar 73. Elke dag sterven ook nog steeds gemiddeld zes mensen aan corona. Het virus maakt dus nog steeds heel wat slachtoffers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren