Tagtik

ULB-verkrachter (23) doodde eerder al dakloze

Op 28 december 2022 werd een 21-jarige studente van de Université Libre de Bruxelles (ULB) brutaal verkracht op de campus La Plaine in Brussel.

Het Brusselse parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar de feiten en meldt dat een verdachte onder aanhoudingsbevel werd geplaatst door de onderzoeksrechter. De feiten werden niet gefilmd door een bewakingscamera. 

De verdachte is de 23-jarige Yannick F.D. Hij kwam in augustus vrij uit de gevangenis nadat hij in 2021 een dakloze zo zwaar had toegetakeld dat hij een week later aan zijn verwondingen bezweek. Hij sloeg de dakloze man met een staaf en overgoot hem vervolgens met zuur. De rechter oordeelde dat het om slagen en verwondingen ging met de dood tot gevolg en veroordeelde hem tot slechts 30 maanden. Door in voorhechtenis te hebben gezeten kwam hij in augustus 2022 al vrij.

De dader liep meteen richting het metrostation na de feiten en werd daarbij gefilmd. op oudejaarsavond slaagde men erin de man te identificeren en in te rekenen. De man heeft de Ivoriaanse nationaliteit. 

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren