Tagtik

Biden tuimelt naar beneden door zielige vertoning in debat met Trump

Neen, de peilingen zien er niet goed uit voor de Democratische president van de Verenigde Staten die een tweede termijn viseert. De 81-jarige Joe Biden lijkt niet meer capabel om de VS te leiden, en dat werd vorige week opnieuw pijnlijk duidelijk in een debat met republikeinse uitdager Donald Trump.

Uit nieuwe peilingen blijkt dat Biden enorm veel steun verloren heeft. En de veroordeelde Trump, die lacht in zijn vuistje. Uit die nieuwe peilingen blijkt immers dat meer kiezers dan voor het debat neigen naar Trump en Biden te oud vinden.

Volgens de eerste peiling, van The New York Times en de universiteit van Siena, heeft Trump na het debat een voorsprong van 6 procentpunten op Biden: 49 tegenover 43 procent. Een week eerder, voor het debat dus, bedroeg de voorsprong van Trump in de peiling slechts 3 procentpunten. Ook in de peiling van Wall Street Journal heeft Trump 6 procentpunten voor op Biden, vier procentpunten meer dan in februari. Steeds meer kiezers twijfelen dus bij de bejaarde leeftijd en de paraatheid van hun huidige president. 

In de WSJ-peiling geeft 80 procent van de 1.500 respondenten aan dat hij te oud is. Van de 1.522 respondenten van de NYT-poll vindt dan weer 74 procent dat hij te oud is. 59 procent van de Democraten onder die respondenten vindt hem te oud, tegenover 79 procent van de Republikeinen.

(SR for Tagtik/Source: The New York Times (NYT) -  Wall Street Journal (WSJ)/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren