Tagtik

Iraniërs saboteren Trump-campagne

Verschillende mensen met de Iraanse nationaliteit zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd voor een hack bij het campagneteam van presidentskandidaat Donald Trump. Dat maakte nieuwssite Politico donderdag bekend. Veel meer details werden er niet bekendgemaakt.

Iraanse hackers zouden ingebroken hebben in de computers van Trump en zijn campagneteam. Documenten die ze zo bemachtigd hebben, zouden ze doorgestuurd hebben naar de pers.

Het campagneteam van Donald Trump meldde in augustus al dat een deel van Trumps interne communicatie was gehackt en dat Iran erachter zat. Een anoniem emailaccount stuurde de interne communicatie door naar nieuwsorganisaties. 

De Amerikaanse inlichtingendienst bracht Trump de afgelopen dagen op de hoogte van specifieke en reële doodsbedreigingen uit Iran. Op een campagnebijeenkomst zei Trump donderdag Iran “aan gruzelementen” te schieten als dat land betrokken zou zijn bij het schaden van een Amerikaanse presidentskandidaat of oud-president. Toch gaf hij donderdag aan bereid te zijn een deal met Iran te sluiten om een einde te maken aan de vijandigheden. Verdere details gaf hij niet bij deze uitspraak.

(SR for Tagtik/Source: Politico/Illustration picture: Natilyn Photography for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren