Tagtik

Liegt Trump over kogel?

Donald Trump heeft inmiddels uitgebreid gereageerd op de moordpoging die hij overleefde tijdens een campagne-event in Butler, Pennsylvania.

“Ik hoor hier niet te zijn, ik hoor dood te zijn”, reageert Trump in een interview met de Amerikaanse krant The New York Post. “Door geluk of door God, veel mensen zeggen dat het door God is dat ik hier nog ben.”

Trump werd uiteindelijk met een bloedspat op het gezicht door agenten van de geheime dienst beschermd en van het podium geleid. 

De Republikeinse presidentskandidaat beweert zelf dat hij een kogel door het oor kreeg, maar andere bronnen hebben initieel gemeld dat een kogel afketste op de teleprompter, het transparante scherm waarop Trump zijn speech afleest, waarna het glas brak en hij die scherven in het gezicht en het oor kreeg. 

Maar de voormalige president houdt vol dat een kogel wel degelijk door zijn oor zoefde en hij zo aan de dood ontsnapte. “De dokter in het ziekenhuis zei dat hij nog nooit zoiets had gezien, hij noemde het een wonder”, zegt Trump in een reactie bij The New York Times. Tijdens het interview wilde hij geen foto's laten nemen, maar hij droeg volgens de journalist een groot wit verband rond het oor.

Trump zei in een bericht op Truth Social dat hij "werd neergeschoten met een kogel die het bovenste deel van mijn rechteroor doorboorde".

"Ik wist meteen dat er iets mis was, want ik hoorde een suizend geluid, schoten en voelde meteen de kogel door mijn huid scheuren. Er was veel bloedverlies, dus toen realiseerde ik me wat er aan de hand was. God zegene AMERIKA!" schreef hij.

(SR for Tagtik/Source: New York Post/Illustration picture: Picture by Michel Vadon via Wikicommons licensed under cc_by_2_0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren