Tagtik

Nederland volgt Duits voorbeeld

In navolging van Duitsland zal ook Nederland opnieuw meer grenscontroles gaan invoeren.

De Nederlandse regering heeft een akkoord bereikt over een nieuw pakket opvallende asielmaatregelen. En strenge grenscontroles maken daar deel van uit. Nederland zal vanaf eind november grenscontroles invoeren aan de grens met België en Duitsland. 

De Nederlandse radicaal-rechtse partij PVV van Geert Wilders drong al maanden aan op het invoeren van een reeks strenge asielmaatregelen met een noodwet. 

Politicus Geert Wilders klopt zichzelf op de borst met 'het strengste asielbeleid ooit' in Nederland en benadrukt op zijn social media dat hij zijn beloften nakomt. Naast de invoering van grenscontroles, zal de Spreidingswet worden afgevoerd, waardoor Nederlandse gemeenten niet langer verplicht zijn om vluchtelingen op te vangen, en er komen “sobere voorzieningen” voor asielzoekers met een vergunning. Bovendien wordt de termijn van een asielvergunning teruggeschroefd van vijf naar drie jaar om de “tijdelijkheid” te onderstrepen.

"Vreemdelin­gen die aan de grens worden aangetrof­fen en hier niet mogen zijn, of al in een ander land asiel hebben aange­vraagd, worden direct terugge­stuurd naar Duitsland en België", stelt PVV-politicus Geert Wilders.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Picture by Wouter Engler licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren