Tagtik

Trump moet zijn kennis aardrijkskunde dringend opfrissen

Een blunder op enkele weken van de presidentsverkiezingen. De Republikeinse kandidaat lanceerde van een advertentie waarin hij twee geografische gebieden door elkaar haalde. 


Er is Georgië, in Europa, en Georgia, de zuidwestelijke staat van de Verenigde Staten, voor een Engelstalige allebei 'Georgia'. Een belangrijke staat voor Donald Trump, die mogelijk beslissend kan zijn voor de uitkomst van de verkiezingen. Hij zet dus alles op alles om zijn doel te bereiken en bestookt de sociale netwerken met een enorme hoeveelheid publiciteitsmateriaal. 
Helaas voor hem ging het mis met een recente campagneposter. 


Er stond op: "AANDACHT GEORGIA: ik vraag u nederig om te stoppen met wat u aan het doen bent en te controleren of u geregistreerd bent om te stemmen". Bij deze verklaring stond een foto van... Georgië. Dus niet van de staat Georgia maar wel van het Europese land. 


Deze fout ontsnapte niet aan de aandacht van het team van Kamala Harris en werd onmiddellijk op X (voorheen Twitter) doorgestuurd. "WHOOPS", schreef de Democratische clan boven de eerder genoemde poster en wees met de vinger naar het ‘verkeerde Georgië’ dat Donald Trump had gekozen. 

(HL with Manon Pierre - Source : BFMTV - Illustration : Unsplash)

Ook dit kan u interesseren