Tagtik

Belgische virologen geen fan van buitenlandse reizen: "Versoepeling komt maand te vroeg"

05 June 2020 20:48 De meeste Europese landen openen op 15 juni de grenzen, anderen zoals Spanje zullen dat waarschijnlijk vanaf 1 juli doen. Vanaf 15 juni kan er dus al gereisd worden binnen Europa en de Schengen-zone zonder verplicht in quarantaine te moeten. Verlossend nieuws voor vele Belgen die er al maandenlang naar uitkijken om eindelijk op vakantie te kunnen vertrekken naar het buitenland, maar dat betekent extra kopzorgen voor virologen Marc Van Ranst en Erika Vlieghe.

"Intelligente lockdown in Nederland wérkt"

05 June 2020 17:07 In vergelijking met ons land en vele andere naties pakte Nederland de coronadreiging veel lakser aan. Heel wat Belgen keken dan ook met een jaloerse blik over de grens, terwijl er in ons land strenge maatregelen werden ingevoerd. Drie maanden na de start van deze coronacrisis krijgen onze noordervuren echter goede punten voor hun eigenzinnige aanpak op de nieuwssite van Bloomberg.

Europa legt miljarden op tafel om zich van vaccin te verzekeren

05 June 2020 08:52 EU-ambassadeurs spraken deze week over het inzetten van het Emergency Support Instrument (ESI), een noodfonds van de Europese Commissie dat 2,4 miljard euro bevat, om toekomstige coronavaccins in de Europese Unie breed beschikbaar te maken. "De bedoeling is om snel, efficiënt en voor alle lidstaten betaalbare toegang tot een vaccin te bewerkstelligen", zegt een EU-bron.