Tagtik

Verboden demonstratie in Den Haag loopt uit de hand

21 June 2020 16:01 In Den Haag is een onverwachte en verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen compleet uit den hand gelopen. De politie heeft zelfs het Binnenhof en het winkelgebied in het centrum moeten afsluiten. Een groep voetbalsupporters kwam zelfs betogen. "Dit heeft niets meer met een normale demonstratie te maken.", meldde de politie geïrriteerd.

Huisartsen vragen om alert te blijven voor besmettingsgevaar

21 June 2020 11:22 Huisartsen roepen vandaag op in De Ochtend om onze aandacht niet te laten verslappen, er is immers nog steeds een grote kans om besmet geraakt te worden met covid-19. Het mooie weer en de versoepelingen van de maatregelen zorgen er immers voor dat steeds meer Belgen ondoordacht gedrag stellen.

Grootschalige coronacluster treft Duitsland

21 June 2020 07:36 In een slachthuis in Duitsland is een grootschalige uitbraak van het coronavirus ontdekt. Meer dan duizend besmettingen stelden de lokale autoriteiten vast onder medewerkers bij Tönnies uit Noordrijn-Westfalen.

Spaanse grenzen gaan morgen weer open

20 June 2020 20:17 De noodtoestand in Spanje loopt morgen na 14 weken eindelijk af. de 47 miljoen Spanjaarden mogen zich dus terug in heel het land verplaatsen. De grenzen voor toeristen uit de EU- en de Schengelanden gaan weer open. De grens met Portugal blijft wel nog gesloten tot 1 juli op vraag van de regering in Lissabon

Portugees gerecht wist al jaar voor verdwijning McCann dat Brückner pedofiel was

20 June 2020 09:26 Het lijkt er steeds meer op dat er communicatiefouten zijn gemaakt in het dossier rond de Duitser Christian Brückner en Madeleine McCann. Het Britse meisje verdween in 2007 in een vakantievilla in Praia da Luz. Brückner verdween in die periode ook in de Algarve. De Portugese politie wist al een jaar voor de verdwijning dat de Duitser een pedofiel was en in de regio verbleef. Dat meldt het Britse dagblad The Mirror.