Tagtik

Nieuwe informatie over helikopterpiloot Kobe Bryant

De piloot die de helikopter bestuurde waarin in januari basketballegende Kobe Bryant en zeven andere inzittenden het leven lieten in Los Angeles, zou gedesoriënteerd geweest zijn door plotse, dichte mist. De piloot zou bijgevolg verkeerdelijk gedacht hebben dat hij met het toestel aan het stijgen was, terwijl hij eigenlijk daalde. Dat blijkt uit officiële documenten die de Amerikaanse recherche heeft vrijgegeven.

Piloot Ara Zobayan meldde de controletoren dat hij naar een hoogte van 1.2 kilometer aan het klimmen was, terwijl hij eigenlijk hoogte verloor en richting de flank van een heuvel in de buurt van Calabasas vloog om er vervolgens neer te storten.

De National Transportation Safety Board heeft een document van maar liefst 1.700 pagina's vrijgegeven met technische details over de crash, berichten en interviews die gedaan werden door onderzoekers van de NTSB. De National Transportation Safety Board heeft nog geen exacte oorzaak van de crash waarbij Kobe Byant stierf bepaald, maar uit de documenten die woensdag werden vrijgegeven blijkt dat de slechte weersomstandigheden een grote rol hebben gespeeld.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren