Tagtik

Coronadocument voor reizigers uit Catalonië

05 July 2020 14:16 Vakantiegangers die naar ons land terugkeren uit Catalonië zullen een speciaal 'coronadocument' moeten invullen. Dat document zal aan boord ingevuld worden door alle passagiers. In Catalonië is een gebied met maar liefst 200.000 inwoners opnieuw in lockdown geplaatst na een nieuwe uitbraak van Covid-19. VRT meldt dat er al zeker 3 Belgen zijn terug in België zijn die onlangs in de regio waren geweest. 

Deel van Spanje krijgt opnieuw negatief reisadvies

05 July 2020 09:13 Nadat gisteren de Catalaanse stad Lerida en zijn omgeving opnieuw in lockdown werden geplaatst, heeft de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken besloten om het reisadvies voor Spanje opnieuw aan te passen. Het reisadvies voor Spanje staat nu terug op oranje. Dat betekent dat er voorwaarden verbonden kunnen zijn aan reizen naar het land. 

Klasgenootjes besmetten elkaar maar zelden

04 July 2020 14:38 Wekenlang waren de scholen gesloten in ons land, stapsgewijs konden leerlingen vervolgens opnieuw naar school, zij het maar enkele dagen per week. Dit alles om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar wist u dat met covid-19 besmette leerlingen maar uiterst zelden klasgenoten aansteken?

Erika Vlieghe: onbegrijpelijk dat dansen op trouwfeesten wordt toegelaten

04 July 2020 12:54 Gisteren raakte bekend dat het dan toch werd toegelaten om te dansen op trouwfeest, indien je in dezelfde bubbel zit. Volgens Erika Vlieghe, voorzitter van de expertengroep GEES, kan dit het aantal besmettingen fors laten toenememen. "Dit moet je vooral doen als je opnieuw een opflakkering van het virus wil.", zegt Erika Vlieghe aan VRT NWS.

Dansen op trouwfeest mag in je eigen bubbel

04 July 2020 09:35 Er is al veel discussie geweest over wat er al dan niet mag op een trouwfeest. Nu blijkt dat dansen op trouwfeesten wel is toegelaten, maar dan wel onder voorwaarden. Je mag namelijk enkel dansen met mensen die tot je bubbel behoren. Met de andere gasten moet je voldoende afstand houden.