Tagtik

17-jarige Belg hervat solovlucht rond de wereld

Mack Rutherford (17) uit het Belgische Sint-Genesius-Rode hangt opnieuw in de lucht met zijn piepklein vliegtuigje en dat mag gerust een huzarenstukje genoemd worden nadat de Belgische tiener meer dan een maand aan de grond stond in Dubai.

Mack heeft zijn solotocht rond de wereld eindelijk kunnen hervatten. Via Pakistan en India landde Mack vrijdag in Thailand. Eerder moest de jonge Belg reeds zeven weken aan de grond blijven in Griekenland door administratieve problemen. Door de oorlog in Rusland moest Mack een andere route uitstippelen. De administratie daarrond in orde brengen, duurde bijna zes weken. Maar Mack is dus in Dubai kunnen opstijgen en is opnieuw rond de wereld aan het vliegen. Japan laat de 17-jarige Belg echter voorlopig niet toe in haar luchtruim. Mack hoopt alsnog op een doorbraak aangezien dit de enige mogelijke route is om richting Alaska te vliegen en de oorlog van Rusland te vermijden.

Midden maart begon Mack aan zijn solovlucht die drie tot vier maanden zou duren. “Maar geen zorgen, hij heeft nog een jaar en vijf maanden om de jongste persoon te worden die alleen rond de wereld vloog”, klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ring Tv/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren