Tagtik

Aangenaam zomerweer op dinsdag

Dinsdag verwacht het KMI vrij veel hoge en middelhoge wolkenvelden, maar het blijft overwegend droog. Het is nog steeds warm voor de tijd van het jaar met maxima van 21 graden in de Hoge Venen tot 26 graden in de Kempen en de regio Luik. Aan zee is het koeler bij maxima rond 19 graden. Er waait een matige en in de kuststreek soms een vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Dinsdagavond en volgende nacht blijft het droog en gedeeltelijk bewolkt met voornamelijk hoge en middelhoge wolkenvelden. Tijdens het tweede deel van de nacht worden de opklaringen breder. Het koelt af naar waarden tussen 5 en 11 graden in de Ardennen en tussen 10 en 14 graden elders. Er waait een matige zuidwestenwind, in Hoog-België is hij meestal zwak en veranderlijk.

Woensdag blijft het droog met geregeld zon maar soms ook meer bewolkte perioden. De maxima schommelen tussen 17 graden vlak aan zee en 24 graden in de Kempen en het uiterste zuiden van het land. De wind is matig, maar aan de kust en op de Ardense hoogten soms vrij krachtig uit zuidwest.

Woensdagnacht vergroot vooral over het noorden de kans op wat neerslag.

Donderdag wordt er vooral in de voormiddag neerslag verwacht in heel België. Daarna wordt het opnieuw droog.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren