Tagtik

"Aanslagen Sri Lanka wraak voor terreur in Nieuw-Zeeland"

De bloedige aanslagen in Sri Lanka waren een antwoord op de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland van een maand eerder waarbij moskeeën geviseerd werden. Dat heeft Ruwan Wijewardene, Sri Lankaans staatssecretaris van Defensie, dinsdag gemeld op basis van het voorlopige onderzoek.

Het dodentol na de verschillende bomaanslagen in Sri Lanka is intussen al opgelopen tot 310. Meer dan 500 gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Verschillende terroristen hadden zichzelf tot ontploffing gebracht in kerken en hotels in Sri Lanka. Die locaties blijken niet lukraak gekozen. "De aanslagen in ons land werden gepleegd als vergeldingsactie voor de terreur tegen enkele moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch", meldt de staatssecretaris van Defensie in Sri Lanka op basis van de eerste onderzoeksdaden.

Bij de aanslagen in Nieuw-Zeeland van 15 maart vielen 50 doden. De explosies vonden plaats in twee moskeeën in Christchurch. De meeste slachtoffers waren moslims afkomstig uit Afghanistan, India, Pakistan en Somalië.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren