Tagtik

Advocaten Michael Jackson in de clinch met Studio Brussel

Advocaten van de nabestaanden van zanger Michael Jackson hebben in een brief contact opgenomen met de Belgische radiozender Studio Brussel. Ze vragen met aandrang dat radioprogramma "King of Pop" op Studio Brussel, gepresenteerd door Stijn Van de Voorde, van naam verandert.

De advocaten van MJ waarschuwen de VRT dat de naam 'King of Pop' niet zomaar mag gebruikt worden.

In de radioshow strijden elke zondagochtend zowel bekende als onbekende mensen voor de titel, door een reeks muzikale vragen te beantwoorden. Maar dat programma mag volgens de nabestaanden van de echte 'King of Pop', de bijnaam van de overleden zanger Michael Jackson, dus niet zo heten. "De advocaten moeten toezien op de naam "Michael Jackson", en blijkbaar is de naam "King of Pop" ook van hen", vertelt presentator Stijn Van de Voorde in de ochtendshow op Studio Brussel.

Volgens Het Nieuwsblad staat de naam "King of Pop" geregistreerd bij Triumph International Inc, een bedrijf uit Californië. Het bedrijf beheert de merchandising van Michael Jacksons erfgenamen, zijn moeder Katherine en drie kinderen.

Het is voorlopig niet duidelijk of Studio Brussel de radioshow een andere naam zal geven. De juridische dienst van de openbare omroep buigt zich over de kwestie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren