Tagtik

Afghaanse asielzoeker probeert asielcentrum in brand te steken

In het asielzoekerscentrum van Sint-Niklaas zijn ze aan een ramp ontsnapt. Een Afghaanse asielzoeker heeft geprobeerd om het centrum in brand te steken. Hij deed dit naar eigen zeggen uit frustratie voor wat er momenteel in zijn thuisland aan de gang is. Dat meldt TVOost.

Duizenden Afghanen proberen momenteel hun thuisland te ontvluchten. De Afghanen die reeds in België zitten, kunnen de problemen in hun thuisland blijkbaar moeilijk loslaten.

Uit onvrede over de ontwikkelingen in Afghanistan stak een Afghaanse asielzoeker het asielzoekerscentrum van Sint-Niklaas in brand. Daarna sloeg hij op de vlucht. Het vuur kon gedeeltelijk geblust worden door de begeleiders van het centrum, waarna de brandweer het vuur redelijk snel onder controle kreeg. De schade valt bijgevolg al bij al mee, al moesten verschillende asielzoekers en begeleiders wel verzorgd worden omdat ze veel rook hadden binnengekregen. De gevluchte Afghaan kon even later in de buurt worden opgepakt. (Skwadra by Tagtik/Source: TVOost)

Ook dit kan u interesseren