Tagtik

Belgen steken grens over om gratis PCR-test te scoren

Er zijn heel wat Belgen die de grens met Frankrijk oversteken om er een PCR-test te ondergaan wanneer ze deze nodig hebben om naar hun buitenverblijf of op vakantie te vertrekken. De PCR-test is immers gratis in Frankrijk, terwijl deze in België algauw een kleine 50 euro kost.

Nieuwszender BFM Grand Lille ging dinsdag een kijkje nemen in het testcentrum van Leers, in de buurt van Rijsel op amper 5 minuutjes van de Frans-Belgische grens, en zag er meer Belgische dan Franse nummerplaten. De Belgen ondergaan er PCR-tests op de kosten van de Franse sociale zekerheid, klinkt het daar.

Intussen zouden al 20 procent van alle geteste mensen in Leers Belg zijn. Soms zakken ze zelfs uit Brussel of Bergen af, klinkt het. "Dat verbaast me niet echt als je ziet dat je hier terechtkunt zonder afspraak, je gewoon even het testformulier invult en het resultaat al binnen de 24 uur toegestuurd krijgt. En dat allemaal zonder ook maar één euro neer te tellen", zegt verpleegster Delphine Laloux, de verantwoordelijke van het testcentrum, bij BFM Grand Lille.

(Skwadra by Tagtik/Source: BFM Grand Lille/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren