Tagtik

Besmettingen: geen provincies meer in het rood

Volgens de recentste cijfers van Sciensano van maandag is het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus in de voorbije 7 dagen gedaald tot 2.267,3 gevallen per dag, een daling met -25% in vergelijking met een week voordien. Er zijn verschillen te merken in de regio's en provincies van België, maar overal daalt het gemiddelde.

In Vlaanderen tonen alle provincies een dalende trend: die is het grootst in Limburg, met -34,1%. Ook in de andere Vlaamse provincies dalen de cijfers fors: -30,7% in Oost-Vlaanderen, -25,2% in West-Vlaanderen, -21,6% in Vlaams-Brabant en -14,3% in Antwerpen.

Brussel laat een daling met -31,8% optekenen. In Wallonië is de daling het sterkst in de provincie Namen (-34,2%), gevolgd door Luik (-26,2%), Henegouwen (-17,0%), Luxemburg (-15,7%) en Waals-Brabant (-4,8%).

Toch is er nog een belangrijke kanttekening te maken bij deze cijfers: hierin is ook Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, opgenomen, een feestdag waarop mensen minder snel naar de dokter gaan of minder snel een test laten afnemen. Het maakt een juiste interpretatie van het gemiddelde aantal besmettingen in de komende dagen dus moeilijker.

(Fausto by Tagtik/Source: epistat.wiv-isp.be/ Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren