Tagtik

Bewolking trekt donderdag stilaan weg

Donderdag hangt er eerst veel bewolking en kan er nog een spatje regen vallen, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. Over het noordwesten start de dag droog en zelfs zonnig. In de loop van de namiddag wordt het overal droog en breekt stilaan ook de bewolking over het centrum van het land. We halen maxima van 16 tot 23 graden bij een matige, aan zee vrij snel vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht wordt het overal lichtbewolkt. Later neemt de bewolking toe en kan er tegen het einde van de nacht wat motregen vallen over de noordelijke landshelft. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind, ruimend naar west tot noordwest.

Vrijdag trekt een zwakke regenzone snel van noordwest naar zuidoost over ons land. 's Ochtends start zwaarbewolkt met mogelijk wat lichte regen over het noorden van het land. Rond de middag verlaat de regenzone ons land via het zuidoosten en verschijnen er brede opklaringen vanaf de kust. We halen maxima van 15 à 16 graden op het Ardense reliëf en 17 à 18 graden in het centrum van het land bij een matige noordwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren