Tagtik

Bewolking trekt weg in loop van de middag

Vandaag is het eerst wisselend bewolkt met in de eerste uren van de ochtend nog kans op lokaal ochtendgrijs. In de namiddag wordt het vrij zonnig. Het blijft droog. De maxima schommelen rond 16 of 17 graden op de Ardense hoogten en aan zee, rond 20 of 21 graden in het centrum en rond 22 graden in de Kempen. Er staat een matige wind uit het westen. Aan zee is de wind vrij krachtig met rukwinden van 40 km/h. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht krijgen we een zo goed als heldere hemel. De minima liggen tussen 1 en 5 graden in de Ardennen (of zelfs rond het vriespunt in sommige valleien) en tussen 5 en 9 graden elders. De wind zwakt af en krimpt geleidelijk naar het zuidwesten. Over het zuiden van het land kan hij veranderlijk worden.

Zaterdag is het droog en zonnig met soms hoge sluierwolken en hier en daar een stapelwolk. De temperatuur stijgt tot 20 graden in de Hoge Ardennen en tot lokaal 25 graden in Laag-België. Aan de kust zorgt een zeebries voor lagere maxima van zo'n 17 of 18 graden. In het binnenland staat er een zwakke zuidwestelijke of veranderlijke wind. Aan zee draait de wind naar het noorden tot noordwesten en wordt daarbij matig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren