Tagtik

Bouchez: "Mislukking van Brusselse coronabeleid"

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is niet te spreken over de coronapas die wellicht wordt ingevoerd in de Belgische hoofdstad. "Het toont de mislukking van het Brusselse coronabeleid aan", stelt Bouchez.

De Franstalige liberalen zitten niet te wachten op een verplichte coronapas bij een cafébezoek in Brussel. "80 procent van het land is gevaccineerd en dat zonder coronapas", zegt Bouchez in Terzake. "De lage vaccinatiegraad in het Brussels gewest is vooral in gemeenten met een lagere socio-economische situatie. Met een coronapas viseren ze de restaurantbezoekers of wie naar de opera gaat. Dat zijn niet noodzakelijk de locaties die vaak bezocht worden door wie niet-gevaccineerd is."

Daarnaast vindt Bouchez dat de coronapas gevaccineerden een "vals gevoel van veiligheid" geeft. "Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is slechter nu dan tijdens dezelfde periode vorig jaar", aldus de MR-voorzitter. "Uiteraard zijn de vaccins dé sleutel, maar we moeten oppassen met te doen alsof je alles kunt doen als je een coronapas hebt. Blijf voorzichtig."

(Skwadra by Tagtik/Source: Terzake/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren