Tagtik

Brussel gaat doelstellingen vaccinatie niet halen

Vandaag wordt in het Brussels Hoofdstelijk Gewest de kaap van 1 miljoen coronavaccins afgerond. Rond 14 uur zal in het vaccinatiecentrum van Vorst de 1 miljoenste dosis toegediend worden. Toch zullen de vooropgestelde doelstellingen niet gehaald worden.

Het is een belangrijke mijlpaal", zegt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie. "850.000 van die prikken was ook voor de Brusselaars zelf. 56 procent van de volwassenen heeft nu een eerste prik gehad.", klinkt het.

Het was de bedoeling om tegen half juli 70 procent van de volwassen Brusselaars minstens één prik te geven. "Ik vrees dat die doelstelling moeilijk haalbaar zal zijn", zegt Neven. "Tenzij er een stormloop zal komen. We gaan nog meer inzetten op lokale aanpakken met pop-ups en mobiele vaccinaties om het percentage nog verder naar boven te krijgen."

In Vlaanderen kreeg inmiddels al 84 procent van de volwassenen minstens één prik. In Wallonië is dat 74 procent en in de Duitstalige gebieden 71 procent. Daar is die 70 procent-grens wel al telkens gehaald.

Sinds begin juli kun je in de Brusselse vaccinatiecentra zonder afspraak je prik halen, maar ook dat blijkt voorlopig geen groot succes. "Op dit moment is het nog geen stormloop", zegt Neven. "De centra hebben wel zeker hun bezigheid. We hadden gehoopt op 50.000 eerste prikken per week, maar daar gaan we deze week niet aan komen. We zullen zien wat de komende weken geven.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren