Tagtik

Daar is de zomer: temperaturen tot 23 graden komen eraan

De komende dagen moeten we lokaal nog enkele buien verduren, maar daarna kunnen we in België en buurlanden Frankrijk, Nederland en Duitsland genieten van heerlijk zomerweer. Vanaf maandag wordt het droog en zal het kwik dagelijks vlot boven de 20 graden uitsteken.

Woensdagavond en -nacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met over het westen en centrum enkele plaatselijke buien. Het wordt daarbij nevelig met op meerdere plaatsen kans op mist. De minima liggen tussen 1 graad en 6 graden in de Ardennen en tussen 6 en 9 graden elders, terwijl het kwik in de grote steden meestal rond 10 graden blijft steken. De wind wordt zwak uit een veranderlijke richting; aan de kust waait de wind matig uit het westen tot zuidwesten, maar tegen het einde van de nacht wordt de wind noordwest. Dat meldt het KMI.

Donderdag wordt het een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. In de namiddag bollen de stapelwolken verder op en gaan er een paar plaatselijke buien vallen. In de kustregio blijft het droog, maar komen er vanover de Noordzee soms lage wolkenvelden binnendrijven. De maxima liggen rond 14 of 15 graden op de toppen van de Ardennen en rond 19 of 20 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig (in het uiterste westen meestal matig) uit het noorden tot noordwesten.

Donderdagavond kunnen er in het centrum of oosten van het land nog enkele buien vallen, maar geleidelijk wordt het rustig, nevelig en droog. Dat betekent ook wel dat er op vele plaatsen gemakkelijk lage bewolking of mist kan gevormd worden. De minima liggen tussen 3 en 9 graden. De wind is eerst zwak tot matig uit het noorden tot noordwesten, maar wordt geleidelijk zwak en veranderlijk.

Vrijdagochtend komen er op meerdere plaatsen lage wolken voor en is het hier en daar nevelig. Later op de ochtend verschijnen er opklaringen. In de namiddag worden de wolken talrijker en kan er plaatselijk een bui vallen. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 21 of 22 graden in de lage gebieden van het land. Er staat eerst een zwakke veranderlijke wind, die in de namiddag matig wordt over het westen van het land.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren