Tagtik

De bizarre reden waarom verkrachter op cruise vrijuit gaat

Een 17-jarig Brits meisje werd vorige donderdag verkracht op luxecruiseschip MSC Divina, een luxueuze passagiersboot die van Palma de Mallorca naar Valencia aan het varen was. De dader was een 18-jarige Italiaan.

De Italiaan trok haar rond 5.00 uur 's ochtends in zijn kajuit en verkrachtte het slachtoffer. Het Brits meisje deed meteen aangifte bij de politie toen het schip omstreeks 7.35 uur aanmeerde in Valencia.

De Spaanse politie arresteerde de 18-jarige dader. Algauw maakte de politie echter bekend dat de dader niet vervolgd zal kunnen worden omdat de feiten in internationale wateren plaatsvonden. De verdachte werd dan ook vrijgelaten omdat de Spaanse rechter niet bevoegd was.

Het probleem is dat het cruiseschip waarop de gruwelijke feiten plaatsvonden, geregistreerd staat in Panama. Het Spaanse gerecht mag echter enkel optreden op buitenlands terrein als het slachtoffer van Spaanse origine is of de dader in Spanje woont. Hier was dit niet het geval, waardoor de dader vrijgelaten werd en geen straf moet vrezen voor de verkrachting die hij deed.

De Spaanse rechter probeerde Groot-Brittannië, Italië én Panama nog op te roepen om in actie te treden, maar de kans dat een van deze landen alsnog juridisch kan optreden, is bijzonder klein.

Het onderzoek naar de feiten is nog volop aan de gang, maar een veroordeling lijkt er nooit meer van te komen voor de 18-jarige dader ...

(Skwadra by Tagtik/Source: The Telegraph/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren