Tagtik

De Wever vreest impact conflict Israël-Palestina in Antwerpen

De Antwerpse politie is in verhoogde staat van paraatheid, zo verklaarde Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, vrijdagavond in 'De Afspraak op vrijdag' op Canvas.

De voorbije week is het conflict tussen Israël en de Palestijnen opnieuw tot een hoogtepunt gekomen. Door de grote Joodse en moslimgemeenschap in Antwerpen vreest De Wever dat het conflict ook tot spanningen leidt in de havenstad.

"Het is een conflict dat zich ent op spanningen die er al zijn, zijnde de frustratie van de moslimwereld ten opzichte van het westen, iets wat al honderd jaar oud is. Het zorgt ervoor dat weinig nodig is om zich hier mee te identificeren", aldus De Wever. Hij meent ook nog dat het conflict veel moslimjongeren in het westen die zich achtergesteld en gefrustreerd voelen, zou kunnen aanspreken.

Volgens De Wever is de zogenaamde 'tweestatenoplossing' (d.w.z. twee onafhankelijke staten op het grondgebied van het historisch Palestina) de enige oplossing voor het conflict. De Wever, die 'empathie' voelt voor Israël, vindt dat het Israël, die militair de sterkste is, zou moeten zorgen voor een de-escalatie van het geweld.

(Fausto by Tagtik/Source: Canvas, VRT NWS/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren