Tagtik

Deze gemeente organiseert versnelde boosterprik voor leraren

In Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams-Brabant) kregen deze week de medewerkers van de gemeentelijke basisscholen en kinderdagverblijven een versnelde boosterprik.

De arts van Mensura, bijgestaan door een vrijwillige verpleegster, prikte dinsdag de medewerkers.

“Deze actie werd vorige week voorbereid. We informeerden de vrije en GO-basisscholen en deden een warme oproep om als werkgever hetzelfde te doen. Zij onderzoeken de mogelijkheden”, geeft burgemeester Jan Desmeth meer uitleg.

De vaccins worden geleverd vanuit de eerstelijnszorg Zennevallei. “Hiermee willen we een extra bescherming bieden aan deze groep medewerkers die de hele dag werken met -uiteraard- nog niet gevaccineerde kinderen. Na de oproep van minister Weyts om de voorrang te geven aan het onderwijs en de kinderdagverblijven, de oproep van Minister Somers en Beke dat vaccins zeker geleverd zullen worden als men lokaal ken versnellen en de oproep van Minister Vandenbroucke om dit via de bedrijfsgeneeskundige diensten te doen, hebben we dus een oplossing uitgewerkt die de drie oproepen combineert”, verklaart Desmeth de vlotte organisatie in Sint-Pieters-Leeuw. Hij voegt er nog aan toe: “Tenslotte dragen we bij in het maximaal openhouden van de scholen en de kinderdagverblijven na de kerstvakantie.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Sint-Pieters-Leeuw.eu/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren