Tagtik

Dokters in India ontdekken vermoedelijk nieuw Covid-19-symptoom

De meest voorkomende symptomen van Covid-19, een ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe SARS-CoV-2 coronavirus, zijn hoesten, smaak- en reukverlies (bekend als anosmie) en een verhoogde lichaamstemperatuur. Maar ook een aantal andere klachten - waaronder vermoeidheid, hoofdpijn en diarree - kunnen door het virus worden veroorzaakt. Nu zeggen doktors in Bengaluru, in de staat Karnataka in India, echter dat ook een extreme droge mond een vroeg teken van de infectie kan zijn. Dat schrijft The Sun.

De clinici merkten ook het optreden van irritatie en jeuk op de tong van de geïnfecteerde en een licht gevoel van pijn op. In uitzonderlijke gevallen kan de patiënt ook last hebben van aften in de mond. Dokter G.B. Sattur meldde de ziekenhuisopname van een 55-jarige man die een "extreem droge mond" had toen hij aankwam in het ziekenhuis, samen met conjunctivitis. Bij een bindvliesontsteking (conjunctivitis) is het slijmvlies ontstoken. Dokter Sattur deed zijn verhaal in de lokale media: "Ik had gelezen dat conjunctivitis een van de symptomen van Covid kan zijn. Hoewel hij geen koorts had, zei hij dat hij buitengewoon moe was." Vervolgens testte de man positief op Covid -19.

Volgens Sattur moet iedereen die symptomen ervaart die de mond aantasten, samen met extreme zwakte, worden getest om een ​​diagnose te stellen van het nieuwe SARS-coronavirus - CoV -2. De expert zei ook dat nieuwe varianten van het coronavirus - zoals die van India, Brazilië of Zuid-Afrika - mogelijk andere symptomen kunnen veroorzaken. "Artsen moeten waakzaam zijn voor klachten op de tong en deze zeker niet negeren", zei G.B. Sattur.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Sun - Noticias ao minuto/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren