Tagtik

Dronken man richt samen met dochter ravage aan in centrum Diksmuide

Gisterenavond heeft een 30-jarige bestuurder een ravage aangericht op en rond de Grote Markt in Diksmuide. In het bijzijn van zijn 5-jarige dochter reed de man bijna enkele klanten van een frituur aan. Hij pleegde vluchtmisdrijf en crashte uiteindelijk tegen een poort. "De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn.", meldt de politie Polder.

De dronken chauffeur vertrok op zijn parkeerplaats voor de frituur op de Grote Markt. Daar reed hij al bijna enkele klanten aan. Hij reed tegen een tafeltje op het terras. Enkele klanten konden volgens de politie ternauwernood wegspringen. De roekeloze bestuurder scheurde weg richting Stationsstraat en knalde daarbij nog een verlichtingspaal en een verkeersbord omver. Ook een geparkeerd voertuig deelde in de klappen.

Niet veel later eindigde de dollemansrit al. Hij verloor de controle over het stuur en kwam tot stilstand tegen een poort van vervoersmaatschappij De Lijn. De bestuurder werd door omstaanders uit z'n voertuig geholpen om te verhinderen dat hij nogmaals zou wegvluchten.

De dochter van de man zag alles gebeuren, maar kwam met de schrik vrij. Haar vader raakte door de klap lichtgewond. Hij legde een positieve ademtest af. Op bevel van het parket moest de man onmiddellijk voor 15 dagen z'n rijbewijs inleveren. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN)

Ook dit kan u interesseren